Tuesday, July 22, 2008

Family Holiday!

hi smue.. had a tiring weekend BUT LOTS of FUN!!!.. went holiday @ melaka.. even dah berpuluh kali pergi sana.. this time was totally different n byk kenangan tak ternilai n Quality time sbb i pegi dengan MY FAMILY. we decided to b as real tourist.. hehe.. below are some of our activities... byk jugak yang tringin nak buat slama ni.. tertunai.. hehehe...
abang beca tu baik sangat... bwak bjalan merata.. siap suruh pgang ular sawa.. huhu...

Die siap bawak kitorang g makan asam pedas:most popular dish in malacca
after lunch.. we decided nak jalan2 lagi.. kalau balik hotel pun nothing much to do...
then we went to bazaar... kat atas kepala i tu.. smua product dari tempurung kelapa... fascinated with them...

dah beribu langkah bjalan.. balik hotel... romantika d amour tak bilikku... hhahaha...
then.. malam after mandi rehat dsbg... kitorang g water cruise @ taman rempah. excited btol nak berboat dalam sungai bercelup teh tarik di siang hari tu.. huhuhu...



tengok la sungai yang i kate indah d waktu mlm... siangnye???..... huhuhuhu
then we went to Jonker walk... (formerly known as jonker street)..
& guess what.. we found antiques.. the teapot cost RM 14 000.00!!!!!!MADNESS!!!
nak dekat hujung jonker walk tu, we found Hang Kasturi's Tomb... it says that he was a betrayer... mm.. right or not.. i'm not sure...
b4 balik... we heard "tok Tok Tok...".. we found out that a lady tengah ketok2 gula.. my parents said.. dulu mase kecik2 mmg banyak gule ketok ni... arghh... tak sedap... i don't like it.. not my taste sbb melekat kat celah gigi.. huhu...
b4 reaching for transnasional... we had fun @ Pameran Keselamatan jalan raya @ Melaka Sentral.. haha... really had fun.. never thought of it b4..
rase2nye.. ni la antara percutian yang paling bermakna for me n my family.. the Quality Time was there!

1 comment:

eJ said...

that gula ketuk..xtau halal ke x ha3..believe me..hari2 i tgk sbb kedai i bertentangan ngan that lady wif 3 children..