Monday, September 29, 2008

Pusara Mereka...

Hari ni, 2 hari sebelum menjelang Aidilfitri... juga sehari seblum i pualng ke kampung d Baling, Kedah, my family n 1 went to pusara my moyang Wan Abdul Majid bin Wan Kasim & my mom's late father, YM Tunku Khalid bin Tunku Yahaya. both of them tak sempat melihat diriku lahir ke dunia.. but i know somehow, they knew it.. hanya 2 insan ini yang disemadikan di Tanah Perkuburan Ampang, yang lain di tmpat lain..

Marilah kita sama-sama sedekahkan AL-FATIHAH buat mereka dan semua insan Umat Islam yang telah dijemput menemui Allah SWT.

AL-FATIHAH

Allahyarham Wan Abdul Majid bin Wan Kasim

Almarhum YM Tunku Khalid Ibn Almarhum Tunku Yahya

Saturday, September 27, 2008

LAST MINUTE SHOPPING!

Hari ni sabtu terakhir sblum Aidilfitri menjelang. eventhough i dah wat my shopping earlier b4 puasa..tp biase la kan.. mlm smlm dapat call.. ade org nak sponsor baju raya!!! YEAY!!!! dengan x bfikir panjang (sbb biase dah) trus je trime.. so dcided g hari ni... seawal pagi my bro n i dah ke KL.. nak avoid sesak la konon.. haha..
1st destination : KL SOGO...
we arrived dlm kul 9.50... 10 minutes b4 Sogo bukak.. tgk la hamba Allah kat bawah ni... dah tunggu kat luar,... mcm ade latihan kbakaran lak.. haha... lpas bukak.. dah reda skit bru both of us masuk... MASYA ALLAH!!!! terus terfikir "Melayu kalau nak raya mcm ni la" (pssttt... termasuk aku.. LoL!!)
aha... then.. g la berasak2 tgk baju.. AHHHHHH!!!!!!!!!! tak sanggup! grab je mane yg smpat yang skali pandang catch my eye untuk my bro.. dpt la 2 baju.. 1 long sleeve (hijau) n short sleeve.. merah ok.. bkan pink purplish.. lighting x btol skit.. n i smpat grab Renoma Underwear yang bermotif songket.. haha... my "baby" pun need to have smthing new 4 raya la.. wakakkaa... but cannot show la.. segan laa....then.. we both MENJERAT DIRI ke Jalan TAR sampai Masjid Jamek... ADOI!! sesaknye... tak beli ape pun.. just nak tlg menyesakkan jalan.. hahah... tapi ntah mcmane.. tbe2 mate i tersuke tgk jam2 immitation yang dijual.. 1 jam yang menarik.. siap blampu merah mcm announcement crawler kat masjid tu.. LoL!! i pun kluarkan wallet n tanye..

me : bang, ni brape?
abg : 65 je.. kalau beli 2 sy bg murah..
me : mm.. saya nak 1 je.. tangan sbelah je pakai.. 55 bley?
abg : byk sangat dik.. 60...
me : xpe la.. sy nak beli tp budget 55 je... 50 bley? (haha.. trunkan lagi)
abg : (berfikir.. tersengeh2...) aa... boleh la...
me : (bg 50) abg setkan mase n tarikh k..
HEY!!!! I pun skali skala nak bjimat k... takkan nak pkai ori je .. nak mampos.. Tag Heuer yg ori mane de less than 1k.. kang dtg lak kwn2 kaki kebas.. menganga aku.. so x salahkan??? yang pnting, tangan kanan dapat beraya.. hahah..


after that... heading to KLCC.. Surprisingly.. org tak ramai!!! mayb sbb awal lg kot kan... kat sini i sukeeeeeee sgt... 1st skali g maxis centre, replacing my bro's sim card.. handphone die kne ragut smlm.. CELAKA nye Peragut!! keje malas... mncuri org nye!!!! oopppsssssss.. terkasar lak.. hehehe.... my blog.. sukati la kan.. heheh...


kat sni.. stage kat concourse tak menarik sgt.. x seindah mid valley and one utama.. klcc buat replika perahu ala2 kampung.. rasenye klise utk KLCC sbb every year buat style kampung.. KLISE! tapi suke sgt dgr tiupan seruling, accordian n gendang yang menusuk kalbu bunyi die.. sdap je dgr.. rase mcm dlm crite PGL lak.. hahahha...

Today i smpat grab 2 lagi baju... both from Bonia.. 1 latar hitam bermotif pokok kelapa.. bg i cantik la... n the other 1 just plain pastel color short sleeve baju berkolar ala raihan.. love this outfit.. even yg ni plain.. harga die twice yg hitam td... huhu.. but PUAS HATI!

that's all folk! tatatititutu...

kpada yng akan pulang kekampung msing2, bhati2.. slamat dalam pjalanan anda!

Friday, September 26, 2008

KAD RAYA : classic vs e-Card

Kad raya.. pojie gave me idea utk post bnda ni.. haha... no idea actually...this year mcm last year gak... i kluarkan 2 type of cards.. 1 the clssic card (pos le) & the other 1 is e-card.. yang classic i dah sent out about 62 pcs.. setem kne 50sen tp sbb i ade trime kad dr langkawi n butterworth dgn stem 30 sen je.. so... logically kalau within KL it should be ok rite.. huhu... kat atas tu yg 1st is my e-card.. specially for my friends in myspace & friendster. yang bawah die lak kad klasik yg i wat sndiri... nak kluarkan kad classic byk2, bengkok la kan.. huhu... tpakse slash bbrapa name yg pnah trime last year, ade yg x trime this year.. bg pluang pd org2 baru lak.. huhu.. Sorry ye sape x dpt tu.. kat bawah ni pulak antara e-card yg dterima.. tq smua...

bagi yang balas kad classic tu thanx.. bru dpt 2 je.. haha... thanx YM Tunku Zubir & Nuril Nisrina! both from utara..

NO UPDATES!

Salam Ramadhan.
mm.. dah hampir sbulan rasenye x update blog ni..mcm2 blaku dlm sebulan ni...ade kmatian la.... birthday party la.. shopping la.. bukak puase xyah nak crite la.. pnuh la gak..BUT i'm not gonna update smua tu.. biar smua xtvt i dlm bulan yg mulia ini drahsiakan.. sbb ade yang baik dan ade yg kurang baik tp kalau x post, trasa lak dorg.. so.. the best way.. no updates until today...

Tuesday, September 2, 2008

MERDEKA! & SALAM RAMADHAN


Promosi Niaga 2008 Siri 2

Mmm.. 24-27 August hari tu kami ade program di Kompleks PKNS Shah Alam.. Promosi Niaga 2008 Siri 2kat bawah ni ade la my pic in action @ the complex.. hahhaa... i sbg urusetia kat ctu alone..


3J's 2nd Generation Sdn Bhd

ntah bile la lg nak jumpe mereka ni..

Merdeka Eve

Salam Ramadhan semua... mm.. blog kali ni terlewat post.. haha.. bz ckit.. and tambah sikit2 elemen kemalasan.. huu..

Ok.. i nak cerita my day on the Merdeka Eve @ Sg. Wang.. i went there with my bro.. g redeem gift from Digi Telecommunications (flying Coaster 4 3 persons @ genting highlands) n some shopping @ Sg Wang... we bought shirt for each of us and CHOCOLATES!!! Love it!!!

tapi both of us balik rumah by 9 pm.. malas nak bersesak2 kalau tunggu smpai midnight nnt.. just naik kl monorail (earlier : less headache) haha.. k.. bwh ni ade ckit pic yang smpat d capture..