Friday, January 25, 2008

.: The JOURNEY TRILOGY : The Big Feast :.


Ok… this is the 2nd part of “The Journey Trilogy”. Yesterday, part 1 menceritakan bahagian awal perjalanan. Part 2 ni pulak menceritakan tentang perkara yang berlaku di JB. Selamat mengikuti kisah “The Journey Trilogy: The Big Feast” After selesai kemas kiosk Slangor, we all had bfast @ kotaraya… mmm… boleh tahan la makanan die… igsb duduk dlm persada mule2, then they joined us.. yg lain @ PERSADA dgr ceramah… after that, we all smua heading ke PERSADA.. duk kejap dalm dewan then smua keluar gi tingkat 2.. a quite place… we did the last practices.. and when Pn Siti Zubaidah (pegawai PKNS) tgk, ade penambahan sikit pada penutup syamin.. so… ubah lagi… (takde pic la…)… Tibe waktu lunch, IGSB taknak makan… they all nak bersiap pakai their corporate suits, & nak duduk situ, tenang kan fikiran… then 4 of us pun g makan then back to PERSADA… we met them kat ruang legar belakang… n sempat snap pic skit… but tak tau zaryl mane… he wasn’t in the pic.
Lepas dah snap beberapa pics, the fantastic 4 masuk dalam dewan. And watch other contingent buat persembahan. IGSB duduk luar sbb takyah tgk org lain.


N then, sampai IGSB turn.. the audience actually pd mulanya hanya ¾ dewan.. but when Slangor nak buat persembahan… the PERSADA crew kene kluarkan krusi byk giler sampai penuh dewan.. ntah dari mane org dating.. they really want to see Slangor in Action.
After dorg dah set the stage, they all bergegas lari ke luar dewan.. mm.. the gimik.. WOW!!!! Very IMPRESSIVE! The moment MC announce Slangor.. kontingen sorak “GO SELANGOR! GO SELANGOR! GO GO GO!” Then ternampakla penyokong pegang poster yg we all 4 buat, ade yg tiup wisel.. mcm2 la.. sooooo happening..
Satu dewan tergamam n then tepukan gemuruh.. turt serta dgn lagu montage.. WAAAAAAAAA!!!! I takley lupekan that moment! I was A MAGIC MOMENT… dengan gah nye… IGSB berjalan dari pintu tengah ke stage… ade yg pegang PDA, ade yg pegang bag… soooooooooooooooooooooooooo….. no word can describe my feelings! Then they buat persembahan dalam keadaan dewan yang sgt senyap… everybody tengah FOCUS!!!! Yang dengar hanya tepukan je… smua yang terlibat berdebar2.. jgn la ade silap mane2… but smua ok… takde problem….
So lega bila smua dah over… mmm… we all tgk the rest of the show then mlm balik ke dewan.. slangor kontingen tinggalkan the Fantastic 4… they all g makan KFC… hahahha… dorg terlepas makan mlm… PADAN MUKA! Wakakkaka….
The next morning… mm… DRAMA DAH MULE!! Haha… b4 that, pagi tu raes malas nak alih krete.. so krete kene saman RM 100 je.. hahaha…
Ok.. back to the drama day… we all 4 ingat they all kat PERSADA… we all cari dorg… then… u know what… they all went 4 movie! Not even a word pada we all! Geram tol.. we all buat2 merajuk n marah pada dorg… ye la.. afraid jd pape kat dorg…
We all pun balik hotel.. duduk sane.. rehat… they called us nak pujuk… we all tak angkat.. we all msj n kate… we all penat nak rehat… then they all gune hamizah (gombak setia) pun same…. Then gune Pn Faridah (their advisor)… yg klaka nye.. pn faridah siap tanye number bilik.. we all tak bg… she said budak2 nak bg benda… lepas tak jalan jugak… they gune En Abu Talib (gombak setia’s Advisor)… pun tak layan… klaka btol!!!!!! Then nak release tense.. we all 4 g jalan2 kat city square complex… tgh jalan2, tgk audition mystarz LG, I received a call from pn siti zubaidah. I ingat dorg gune die jugak. I jawab n she told me… “Get ready ye mlm ni! Bawak laptop n jumpe Pn. Xxx (tak ingat name)… kite menang persembahan terbaik! Kene present lg skali”… we all yg tgh org ramai kat ctu… terjerit keseronokan.. trus lari keluar nak dgr arahan sbb bsing sgt… then we decided nak wat jahat lg… we sent a msg to sape ntah.. I tak ingat. Kate we all kne balik mlm tu.. so tak smpat nak dinner.. hahahaha… soooo klaka… they all dah sedih dah.. so cruel… actually, we all expect dira akan nangis.. but when we arrived ke dinner tu, aiza tgh nangis.. waaa… so touched.. I lagi la… dtg salam dorg, then trus g tempat lain.. the other 3 dah mingle dgn dorg.. I je sombong.. wakakaka… terpaksa la g console si aiza tu sbb nak present karang.. huhu… after dinner n prize giving… I naik atas dgn zaryl to the IT studio utk ready pancar slide to the stage. Raes naik lpas smua dah ready n IGSB present lg… raes pulak kecik hati ngan en. Wan sbb die tertinggal laptop putih kat studio ni.. so syamin tak bwk laptop ke atas stage.. die ingat2 lupe… but… the audience still senyap just like mase mule2 present aritu.. bminat btol dorg ni tgk.. huhu… IGSB won 3 prizes Persembahan terbaik, Syarikat Terbaik, Pengurus Terbaik n Pengerua Terbaik
After that… sbb mng lagi tahun tu, PKNS blanje kontingen selangor makan malam kat danga bay… n… terkeluarla kek “AMPUN ABANG4” wakakaka… so malu… smua pgawai pkns, cgu2 n smua la tgk… siap nyanyi lagi lg… yg cgu2 ingat it was my birthday… smua ucap bday kat i.. wakakakakaka!!!
Huhu… the next day… kontingen Selangor bfast kat Kotaraya, paid by PKNS n then balik ke KL. Mcm mase datang, I ngan aqlul & raes n fadhil in kete lain2.. Hah… sampai sini dulu “The Journey Trilogy: The Big Feast”… esok sambung the final episode of this trilogy… kisah nya… tak pernah direvealkan b4 this… huhu… tunggu……..

Thursday, January 24, 2008

.: THE JOURNEY TRILOGY : the fANTASTIC 4 :.


Aslmkum.. as I promised, I nak crite my journey with Raes, Aqlul & Fadhil.. It happened around May-June last year but this is the 1st episode.. TRILOGY… ade 3 la… First skali, I first time jumpe Ivory Generation Sdn Bhd (IGSB) mase pra-konvensyen PERMATA 2006 @ De Palma Inn Shah Alam. I ade pic dgn dorg but dono mane I letak.. tak jumpe plak.. huhu.. then the 2nd time is @ their place, bincang on the reports.. I was given 4 days to complete 4 reports.. can u imagine that??!!! & every thing was JUST IN TIME! Hehehe…


And after that, Konvensyen PERMATA Negeri Selangor held @ Klana Jaya Sports Complex. The crowd.. Masya Allah.. 1500 audience.. can u imagine that??!!! Huhu…


Then, we all get ready blatih n blatih utk Konvensyen PUM Nasional @ PERSADA, Johor Bahru.. and this is the beginning of the story.. huhuhu.. kontingen Selangor naik bus PKNS except the 4 of us.. I naik ngan aqlul in a car, raes n fadhil in another car n pegawai2 PKNS in their transit. It was such a great journey.. So many things happened.. HAHAHA!!! Mm.. takde pic la.. forgot tu snap any… BUT.. a night b4 travelling, IGSB buat kenduri n solat hajat @ shamin’s house n I kene edit powerpoint there 4 the final touch…
Back to JB.. upon arrival, we all bergegas ke PERSADA sbb nak buat stage-coordinate n performance matching process. Mm.. balik hotel.. then malam seMalaysia kumpul in PERSADA.. Selangor buat2 bodoh je.. mcm first time masuk dewan.. dah 4 tahun I terlibat.. smua tema slangor mcm tu.. buat innocent je.. padahal dah prepare gile.. that nite.. ade raptai n IGSB yang 6 ekor ni di arah jgn tunjuk ape2 pun.. buat pwerpoint “bodoh” n present “bengong” sbb nak berahsia… wakakaka.. bahasa…. Mm.. mmg klaka.. tergelak terbahak2 kitorng b4.. sooooooooo funny…
After habis, kene g Kotaraya Complex pulak utk tgk Kiosk Selangor.. mmm.. org lain dah siap.. kite??? Arghhh… sok pagi la…. Huhu...
That night kitorg 4 tak tdo.. buat playcards n poster 4 IGSB.. arghh!! Sooooo tired…BUT gambar that night takde plak.. bilik bersepah giler!!!!


The next morning.. igsb get ready... I plak g tgk kiosk dlu.. I ke yg kene tampal sticker?? Mmm… since org lain tak tau nak tampal dgn kemas gune teknik yang btul.. aqlul help me.. berpeluh2.. panas!!!!
OK! This is the 1st part of “The Journey”… wait 4 the 2nd part of this trilogy… huhu… TUNGGUUUUU!!!!

Monday, January 21, 2008

TIRED in workstation

Mmm.... hi there.. this 2 weeks i btul2 penat.. ade je kerje yang kene buat. tak pernah tdo seawal 1 pagi.. and takley bgun selewat 10 pagi... huhu... i was preparing for the job programme which spatutnye tomorrow start (22.2.08) for 2 days. but something arises.. biase la business kan.. tak menentu.. kadang2 it goes as we planned.. but sometimes, kene tukar ni, rombak tu, betulkan ni.. sediakan tu.. macam2 la... but rasenye dah terbiase kot.. huhu... coz ni cara i cari makan... kumpul "harta".. huhu.. tapi alhamdulillah.. rezeki sentiasa ade di mana-mana.. selagi Allah SWT nak bg, kita nikmati.. jgn kufur nikmat sudah la.. (i mohon sgt2 bende tu).. sbb rezeki, harta n pangkat yang kite terime.. boleh menjadikan kita lupa pada usul kejadian kite.. mintak dilencongkan jauh2.. huhu..

macam i kate.. i am very busy @ the moment... but on9 is a must everyday.. kalau tak.. ternganga nak bls msj2.. routine i for the past 2 weeks n i think sampai next 2 weeks is scanning, typing, revision, reading n needlots n lots of training.. huhu... will start touring.. can't wait for it.. huhuhu... evryday after back from cc, i akan terperuk dalam my workstation.. mengadap komputer2 yang ade.. ade yg pasang lagu je.. hahaha.. paling heavy duty is my old laptop.. i love it... eventhough it was just a Compaq student edition, it never gave me any problem.. gedabak pun gedabak la.. puas i tgk mase wat design..

As u can see.. my room baru je kemas after 2 years mcm kapal pecah.. wakakka... slesa sgt wat keje.. 3 4 pagi pun masih srnok lg.. huhu... i mmg suke wat keje ngan gahaya yang kelam.. feel soooo tenang n romantic.. huhu.. inpired me sooo much! ahaksss...

i think nak beli subwoofer la.. but not in the meantime.. budget a bit tight.. wakakaka... my speaker dah mula wat hal.. jap dgr jap sbalah je.. mcm2.. huhu... ok la.. nnt jguk2 lg my blog k..
:-)


Saturday, January 19, 2008

Monday, January 14, 2008

My Memories

Just click on below picture ok.. OR if u nak clearer, go to myspace n look for it in "My Memories Album". myspace.com/cif1

Sunday, January 13, 2008

1000 Kegilaan siri 2

Here comes the 2nd part of my kegilaan.. wkakakaka

Wednesday, January 9, 2008

.:WISH LIST:.

mmm… pictures… pictures combinations.. lately, my blog full with these type of media. WHY? Coz for me, pictures tell us 1001 stories… Today… I thought of writing something… and it supposed done by 1st January 08... but it’s OK! Below are my WISH LIST for 2008!

GENERAL - this year might be the best year in mylife. Insya Allah
HEALTH - @ the best level
WEALTH - will try hard to improve and add more for my family, future n myself..
FAMILY - to love them at all time
LOVE - to love ‘YOU’ at all time till death do us apart. Nak Bertunang!
RELIGIOUS - sedar diri siapa n menjadi muslim yang baik

Below are my wishes for each month…

JANUARY
- Rehat secukupnya b4 back to routine
- Kemas bilik n tidur on my bed yang dah macam sarang tikus
- New Year Shopping :-P
- Movie @ Pavilion
- Bermuda & shirt from Armani Xchange by Syamin 800 je (gurau je.. mimpi…)

* AND GUESS WHAT!!! I dah buat n dapat semua even b4 mid of January xcept for AX attire!!! Good Start for the year!

FEBRUARY
- Duit masuk balik sbb Januari dah rehat
- Programs at least 5 in this month
- Bvlgary eau de perfume
- Celebrate sweetheart’s n ayah’s birthday
- New Wallet
- Berat turun 3 kg

MARCH
- Programs at least 5
- Get Firdaus the best gift for his birthday
- Siapkan buku n preparing for printing n distribution process
- Shopping!

APRIL
- Celebrates mama’s birthday n parent’s wedding anniversary
- Programs at least 4
- Manage Konvensyen PERMATA

MAY
- Get my Driving License :-P
- SHINING in some ways…
- another eau de perfume (no decision yet on the brand)
- VACATION!

JUNE
- VACATION!
- Shopping

JULY
- I hope I’m 24 in this month. LoL
- My own Car!
- Celebrate my bro n my birthday 2gether!
- Programs at least 3

AUGUST
- Programs at least 4
- Bawak Kak Mimi & Family lunch at xxxxx for her birthday
- New Handphone Pleaseeeeee…..

SEPTEMBER
- Program at least 3
- WORK WORK WORK

OCTOBER
- Programs at least 4
- WORK WORK WORK

NOVEMBER
- Program at least 4
- My Own HOUSE

DECEMBER
- CUTI!!!!
- Shopping
- VACATION!

Mmmm… just hope every month I’ll get my wishes… Insya-Allah… tiada yang mustahil… every month I’ll tell u the outcome…

Hopefully

Alien VS Predator

Midnight show @ GSC Pavilion