Tuesday, November 27, 2007

.: 1011:2211 - The CHRONOLOGY :.












Then balik KL seperti biase... rest until this saturday..
& back to routine.. huhu...

Sunday, November 11, 2007

Macam-macam...

Salam semua! Ahha… Ari ni satu lagi hari yang penuh agenda in my life.. it had completed another chapter of Bluek’s life.. :- )

Hari ni I bangun dari tdor @ 10am.. jarang skali mcm tu unless penat sgt. Yela, mane taknye... i tidor smlm kul 4.30 pagi.. right after smua keje designing settled. Bile terjaga je.. teringat i promised yazid n almi utk jumpe @ almi’s 11am. I am supposed to console yazid, to assure him give his 100% focus on upcoming exam.. I told almi i’ll b there after yazid’s arrival. On my way to his place, I got a phone call. My friend, syarkawi had an accident.. I rushed to the hospital n terpaksa batalkan janji utk jumpe yazid. Syark takde pape serius pun. His sis called me nangis2, thought serious la kan.. huhu.. I balik dalam hujan.. tak sempat nak singgah jumpe yazid.. but I did gave him a call..

Banyak keje nak kene settle utk a week ++ journey to penang esok. Huh.. kalau nak ikut logiknya.. tak tertanggung badan i.. tapi alhmdulillah.. stakat ni dah byk kali mcm tu, ok je.. harap2 dikurniakan kesihatan terbaik oleh-Nya..

Malam pulak kul 7.20 supposely btolak ke umah en.wan @ alam damai.. but raes terlewat.. arrived @ en.wan’s house @ 9 plus nearly 10 pm. Sblum sampai en.wan dah called dah.. ingat nak marah… mase smpai takde pape pun.. huhu.. he said buat kecik je.. tapi mase sampai.. we all nampak 3 khemah kat jalan, 2 lagi kat dalam compound.. glurp… besarnye.. huhu.. tapi bile tgk btul2, 2 tu je.. the other 3 jiran sebelah buat OH Deepavali. Sampai2 je, we were ask by en.wan to meet PKNS nye org kat dalam.. then I kene terhegeh2 pasang lagu raya.. dah terlambat.. jiran sblh dah pasang lagu Deepavali dah.. nasib baik aqlul ade utk tolong i.. huhu…after that trus senyap jiran sebelah.. ahaksss… then 5 minit lpas tu bru we all makan.. mm.. ok gak makanan… not bad… as usual ada soto, rendang, bihun goreng, satay dll n yang best, rojak buah… mmm… lame tak makan…



Tgh2 makan ade plak ptunjukan bunga api.. tak lame pun tapi dapat la meriahkan suasana.. huhu.. terlupa plak... ade jugak clown utk hiburkan budak2... jadi takla budak2 ajak parents balik awal kan.. huhu.. good idea... mmm....

Raes n syamin sibuk nak balik tapi sbb en.wan suruh tunggu jap, tpaksa la kami tunggu.. sempat jugak la i dukung anak die yang paling kecik, Iman, yang baru bangun tidor.. 9 months rasenye... mmm... die mmg suke i dukung... huhu.. tapi lepas tu die mule nak nangis.. tak tau nape, i serah kan balik pd mama die n we all pun balik...
Mm... karang kul 12 pagi, we all akan btolak ke penang.. so byk lagi perkara akan berlaku dalam hidup i.. selagi nyawa di kandung badan, selagi itulah pelbagai peristiwa akan melanda... :- )

Friday, November 9, 2007

GOOD LUCK!


Al-Fatihah buat ayahnda mereka


I ada 2 orang yang i kenal.. both of them still schooling, sorg bru habis PMR (aizat) n the other one SPM monday ni. i pity them especially yazid (spm) atas kembalinya ke Rahmatullah ayahnda mereka semalam. Semoga allahyarham Abdullah dirahmati dan dilimpahkan kedudukan yang baik di kalangan mukmin. Sama-samalah kita memanjatkan doa & sedekahkan Al-Fatihah. Amin..Takziah buat mereka serta keluarga.


Yang pergi tetap pergi... tabahkan diri..

Thursday, November 8, 2007

Jom Jalan-jalan...


Haa.. balik je dari penang, the other day (rabu) i dah janji dgn cikgu lame i, bgtau die nak g umah die beraya @ cheras jaya. dulu die ckgu usahawan kat gombak setia, then follow suami g Cairo.. last year die balik sini pindah ke cheras jaya. Now jadi ckgu kanan kurikulum petang & disiplin @ sana skarang.


Dah banyak kali die ajak i g umah die but kekangan masa, x sempat nak pegi.. @ last, i made it. Eventhough lambat sampai sbb tunggu Dva Raes, tapi puas hati gak sbb dpt jumpe cikgu yang kurindu.. die siap masak nasi beriani lagi.. i went there dgn raes & aqlul, since aqlul je yang tau rumah cikgu. Macam2 cerita kitorang cerita.. rate2 nye lebih kepada diri masing2 n pendidikan sekarang. Mm.. terubat jugak rindu pada cikgu. Cikgu Faridah name die... terlupa plak nak bgtau... die bagi we all duit raya.. dah bsar2 ade pdptn pun die bg gak.. tu la seorang guru yang sayang pd bekas2 pelajarnya. tak pernah berkira , tegas but boleh jd macam kawan sendiri.. gelaran "cikgu" akan melekat sampai mati.



Then kitorang balik dalam kul 3.30 mcm tu, ujan lebat jugak, n biase la kan.. KL dengan Jam nye... on d way nak send aqlul home, lalu kat kunang-kunang restaurant.. slama ni i dgr je, x tau kat mane.. aqlul came out with an idea, ajak dinner kat ctu malam tu..


Petang I sampai umah dalam ujan, ami sambut.. huhu.. die pakai songkok lipat mase I darjah 1 dulu.. bila nak tangkap gambar, mst suke.. my dad beli barang kat giant & dapat jam tangan ribena, I bg la ami pakai, mula2 die suka.. lame2 rimas kot, nak bukak..

then dalam 10 malam nak dekat kul 11, raes fetched me.. dewi (kakak raes) pun ikut gak.. seronok.. then amik aqlul, sampai kunang2 exactly 11.30 pm. Mmm.. raes frust skit sbb favourite port die kene amik.. so duduk la depan kolam, under open air.. but best gak… macam kat tropica pub plak.. huhu.. order la masing-masing dgn makanan pilihan. I mintak Kunang2 special noodle & at last, tukar dgn aqlul’s tomyam fried rice sbb aqlul tringin nak mkn bihun sup. I pulak mlm tu x lalu.. yang bestnye, the tembikai lychee sedap.. slrpppp…


Then raes contacted Taufikku, ajak keluar.. we all fetched him (ade tak dapat ikut) we headed to Orang Cyber Café @ Melati.. mm.. almost perfect place 4 gaming & surfing!! Dalam dekat 2 jam duduk ctu, tak sedar kat luar dah ujan lebat.. jam pukul 2 lebih pagi.

Naik la kereta… raes drive je tanpa tujuan.. mmg plan nak jalan2 tp ujan tak tau nak jalan mane… lalu sentul, ampang, rate2.. last2 aqlul came out with another idea.. g Bukit Langat… mmm… pagi2 buta kul 3 pagi g sana buat pe?? Huh.. nampak la KL yang maju… nasib baik tak nampak yang “lain”… huhu.. mase prking kat atas sana, a van sampai… ingat JAIS ke kan… risau gak walaupun raes ade, dewi tu perempuan, sorg2 plak… tgk2 group of teens keluar nak main bunga api.. huh… suspen je… then kitorang balik la.. sampai kat umah I exactly 5.05am.. cuci kaki n muka, then trus tidur…. Best gak deepavali eve kali ni.. :-)


A Day Journey




Ahha… this is another story on our journey. simple but complicated.. ha???

Last tuesday we (en.wan, aqlul n me) had to travel to penang the whole day to settle the court’s document which needed 4 d auction next week. We were supposed to travel @ 4 am but all of sudden, en. Wan & his family came n fetched me @ home around 12.05 am, telling me, “tido kat umah aku.. kul 4 kite btolak terus”, ahhh???!! Tak siap lagi la brg2.. keje2 pun bru siap, latop bru shut.. mmm… nak tak nak, fetched semua brag2 (CDs, file, and all my toiletries).. amik mane yg smpat plak.. dalam kreta tgk family die, kesian anak2 dah tidor.. then I called aqlul telling him that we’re on our way to fetched him.. he was quite shocked.. just like me b4.. ahaksss… die kat danau, went to his bro’s restaurant.. he came back, rushing on a bike.. kesian adik die tgh makan kene bungkus bwk balik..

Then we headed to En.wan’s new house.. mm.. aqlul n me tgk2 cube pahamkan jalan, sbb sabtu kene g open house die.. tapi not so sure… sampai je umah die dalam kul 2, wife die kak marinah bwk anak2 naik bilik.. then die trun blik jamu we all soto.. haa... ok gak.. tgh lapar... huhu... kire makan utk hari raya la tu.. mm.. then guess what.. tido la.. almost kul 3 pagi bru tido, kul 4 bangun, mandi n bersiap sbb en.wan kate kul 4 bertolak. We all excited, yela.. duit nye pasal.. penat sikit pun xpe.. hahaha.. tapi kul 4.30 bru die terjaga.. huh, ingat turun dah siap.. tunggu la smntara die bersiap.. aqlul & me byk cakap.. mcm2.. hal business, personal, planning & also tak ketinggalan, mgumpat en.wan.. berbuat dosa d pagi hari.. teruk btul.. huhu… mase nak bertolak, en.wan bru tringat mileage rex die dah over limit, bru nak tmbah minyak itam.. adoi.. nasib baik tukar tu je.. klu lain2 lg.. mmm.. then en.wan tak larat nak bwk kreta, aqlul la jd driver nye.. btolak dalam 5.45.. me?? Duk kat sebelah driver la.. awal2 bersembang, then lame2 tertido.. ahaksss.. bahaya btul biar driver sorg tp mmg tak leh tahan.. 2 hari tidur jumlah not even 3 hours..

Macam biase, we all brenti @ bukit gantang R&R to refresh ourselves. Had breakfast there. En.wan said yang kite kene g lodge yang slalu kitorg duduk whenever g penang. Documents die tak siap lagi.. arghh… ok.. takpe.. takpe… huhu.. sampai sane je dalam kul 9.. en.wan buat the typing.. I prepare the printer n so on.. aqlul bagi tdo jap la sambil duduk.. punye la leka die typing smpai nak print mintak aqlul keluarkan printer dari beg n terkejut bile printer takde.. boleh pulak die tak nampak I prepared the printer dpan mate die.. huhu… dalam kul 12 bru printing, then photostating, aqlul g buat, I teman die while en.wan bersiap tukar baju.. I pakai Bermuda je.. since we all x turun krete nnt.. huhu.. hari pulak gelap nak ujan. & it is 12.30.. org g lunch.. takpe.. we all headed to northam tower which mahkamah sementara stated. This time, en.wan yang naik turun office bukan aqlul lg.. lame nye tunggu… ape lagi, tdo la.. haha.. then pegi Sg Dua pulak, near USM, nak reformat his laptop.. I kene buatkan.. while bnda tu siap, he went to PDC utk urus program next week n cari Deepavali Card @ TESCO... the kedai told us that It will siap around 5pm, tapi kitorg kate nak cepat, nak balik KL, trus die buat n not even 45 minutes, semua siap. Hai en.wan.. kamu dmana.. lambat sgt kitorg tertidor dkt couch yang ada kat CC tu.. huhu… tak malu btul… tp dah btul2 tak larat kan… org kedai tu senyum je.. then an hour after that bru en.wan sampai.. then pergi balik ke northam tower, submit another docs. & waited 4 another an hour. Tdo lagi.. ahaksss….

Arghhhh!!! Kitorg blum lunch rupenye n jam skang dah kul 5.30! laparnye.. takut kene gastric plak.. mm… now kene rush ke sberang jaya.. naik feri, jam on the way masuk jetty, ye la… peak period kan… dah lame tak amik gmbar atas feri.. sebulan berkali2 pergi tapi this time nak tgkap plak.. huhu.. aqlul & I trun pergi ke dek depan. En.wan mane??? Tidor la!! Huhu.. then dah sampai jeti, we all headed to Khaleel’s restaurant, Seberang jaya.. en.wan nak amik barang utk auction next week.. & it was urgent matters… en.wan buat another surat menyurat dalam krete je.. but b4 that kitorg makan kat tapak bazaar ramadham seberang jaya yang we all penah g dlu. Makan.. makan… & makan… huhu… then pergi area complex.. tak ingat plak name complex.. en.wan siapkan kerje.. then pusing merata2 tmpat nak cari CC yang sediakan printing service.. we all tak jumpe 1 pun, yang ade gaming je.. tense btul sbb laptop dah formatted td, tak bwk installer for printer.. mm.. email je la en.wan kate… tapi ade jugak document yang dah print awal.. bg dkat kawan die @ Permatang pauh.. we had an argument deciding Caltex mane.. especially I la kan.. tp en.wan yg btul… huhu.. malunye... tap i don’t care... haha....

After that balik KL.. bertolak dalam 9.15 mcm tu… aqlul jugak bawak krete.. I bli sour mentos, 100 plus, potato chip’s Pringles look alike, n Cadbury blackforest utk munch in the journey supaya die tak ngantok… tapi last2 I yang ngantok, kejep2 terlelap, then terjaga n so on.. die brenti kat Sg Perak je utk g toilet, then sambung journey.. arrive nak dkat kul 2 smlm… mmm… penat2 pun tak pe la.. asal I dapat my share.. hahaha… tahnx en.wan…than aqlul sbb berjaga utk semua!

Thanx semua… terasa kerjasama antara kitorg sntiasa ade.. n hope it will long lasting… Insya Allah..

Sunday, November 4, 2007

Tired Enough...

Assalamualaikum… mmm… yesterday was another episode of my life… penat sangat sampai pagi ni baru online.. hehe..

Pagi semalam, ntah macamana I tak terjaga.. luckily my partner, en. aqlul called me.. I woke up @ 7.30 am. Rushing like crazy.. had to b @ SACC Mall by 9.30.. Sri Gombak to Shah Alam.. by train.. u can imagine the distance, right? Dah la tu, nak amik taxi pun susah.. not even a taxi came across.. bile tak nak.. berlambak2.. huhu.. tapi I terlewat sikit sampai kat Taman Jaya Putra Line stsn. En.wan, another business partner waited for me.. but die tak marah as his handphone I yang pegang.. ahaksss… mcm satu senjata plak.. sorry en.wan, en. aqlul & en. Khairul.. tak sengaja..tapi we’re arrived the mall at the right time…

Parking kereta @ 4th floor.. kene la angkut barang2.. dengan stand buntings, laptop x 2, printer, CDs & Casings.. macam2 lagi la.. naik escalator plak tu.. lif jauh sangat.. tapi takpe.. dapat gak manage semua tu..then we went 4 breakfast @ khemah yang PKNS sediakan. I tak makan pun as I look sambal nasi lemak not seem as tasty as I hope.. huhu.. and mmg btul, en. Aqlul makan n kate tak sedap.. kacang pun hangit.. mm.. i jamah sikit kuih seri muka.. tooo sweet.. tgh gelak2 mase makan, tibe2 Pn Siti (Pengurus PKNS) tanye i,”Bile nak kawin?” terkedu i sekejap.. err... mude lagi kot.. kumpul harta dulu la.. ahaksss... die suruh kawin cpat2.. mm.. puan ade anak prompuan ke? Kalau ade, jd sy menantu pun pe salah nye.. ahaksss... gurau2 ye.. then masuk la balik dalam mall..

Keje2 kene bahagi sbb crew seems mcm tak cukup plak.. mm.. terpaksa la buat.. kene pasang kaki buntings.. sementara yng lain buat lain2.. peserta2 (pelajar primary school) seemed soooo excited sbb dapat main lagi sekali giant saidina.. last time main @ de Palma Shah Alam… but this time… in an elite Mall of Shah Alam!!! Ade 5 sekolah datang.. 1 sekolah tak dapat hadir.. every student divided to different groups. Each group 1 representative.they all main saidina kecil dulu.. then yang qualified, masuk final which will b played on d Giant Saidina.. separuh lagi pelajar buat program keusahawanan.. kite bagi meja, barang2 utk buat flyers, etc… each school dapat 36 sets of SPM (Syarikat Permainan Malaysia)’s board game.. they all kene compete jual utk mng.. @ the first place.. we all thought they will b facing problems utk jual.. tapi we all terkejut when ade budak yang mintak stok baru.. & SPM tak bawak xtra!! What a waste..

Then after 2 pm, the game opened to org ramai yg datang. They can play giant saidina & giant snake & ladder. Hadiah macam2… tapi semua permainan by SPM la.. hampers worth rm200 – rm500.. semua org yang join dapat hadiah.. we all tak dapat…. Sedihh.. yela.. urusetia kan.. mane boleh.. & 1 benda yng we all pun tak tau, ade pertandingan kumpul setem SPM.. & a lady won RM5000.00 cash!! Bestnye… free money… that event was hosted by Ebby Yus ( pelawak&pelakon).. I really respect his willingness… jarang sekali artis akan jd pengacara eventhough mase dah terlebih more than 2 jam FOR FREE!.. Bagus & thanx bro! but yang tak best tu… the moment I bukak je laptop utk buat keje utk next programme, I takley tinggalkan tmpat tu. Nak g mane2 pun, one of us kene jage.. yela.. @ complex kan.. dgn gadget worth thousands.. paham2la.. tp nasib baik bley online.. tak la bosan sgt but org suke kerumun ramai2 bile online.. last2 I disconnect je.. huhu…

Hah… fin already the prog.. penat nak balik rumah.. suddenly en.wan ajak pergi umah adik die.. open house.. @ Putrajaya.. sbb die lapar tak makan lunch.. adoiii… letihnye.. nak tak nak.. ikut la.. sampai sana…I makan byk sikt.. ahaksss… sbb mlm balik umah nak tdo je.. xmau makan.. lgpun elok 4 digestion if makan awal b4 tdor.. mm.. ond way home, jam kat bangi.. arghhh.. tension.. kene turun @ lrt tasik selatan, balik rumah by public transport gak.. naik komuter, penuh… smpai KL Sentral pun penuh… tak dpt duduk smpai la 1 lg stesen nak smpai.. x smpet 2 minit duduk dah kene jalan.. tunggu taxi pulak, lamenye… sampai rumah nearly 10 pm.. mandi sekejap, tgk tv, then, trus tertido…. And ni bru online.. huhu..

But experiencing all those in my life are valueable…