Thursday, November 8, 2007

Jom Jalan-jalan...


Haa.. balik je dari penang, the other day (rabu) i dah janji dgn cikgu lame i, bgtau die nak g umah die beraya @ cheras jaya. dulu die ckgu usahawan kat gombak setia, then follow suami g Cairo.. last year die balik sini pindah ke cheras jaya. Now jadi ckgu kanan kurikulum petang & disiplin @ sana skarang.


Dah banyak kali die ajak i g umah die but kekangan masa, x sempat nak pegi.. @ last, i made it. Eventhough lambat sampai sbb tunggu Dva Raes, tapi puas hati gak sbb dpt jumpe cikgu yang kurindu.. die siap masak nasi beriani lagi.. i went there dgn raes & aqlul, since aqlul je yang tau rumah cikgu. Macam2 cerita kitorang cerita.. rate2 nye lebih kepada diri masing2 n pendidikan sekarang. Mm.. terubat jugak rindu pada cikgu. Cikgu Faridah name die... terlupa plak nak bgtau... die bagi we all duit raya.. dah bsar2 ade pdptn pun die bg gak.. tu la seorang guru yang sayang pd bekas2 pelajarnya. tak pernah berkira , tegas but boleh jd macam kawan sendiri.. gelaran "cikgu" akan melekat sampai mati.



Then kitorang balik dalam kul 3.30 mcm tu, ujan lebat jugak, n biase la kan.. KL dengan Jam nye... on d way nak send aqlul home, lalu kat kunang-kunang restaurant.. slama ni i dgr je, x tau kat mane.. aqlul came out with an idea, ajak dinner kat ctu malam tu..


Petang I sampai umah dalam ujan, ami sambut.. huhu.. die pakai songkok lipat mase I darjah 1 dulu.. bila nak tangkap gambar, mst suke.. my dad beli barang kat giant & dapat jam tangan ribena, I bg la ami pakai, mula2 die suka.. lame2 rimas kot, nak bukak..

then dalam 10 malam nak dekat kul 11, raes fetched me.. dewi (kakak raes) pun ikut gak.. seronok.. then amik aqlul, sampai kunang2 exactly 11.30 pm. Mmm.. raes frust skit sbb favourite port die kene amik.. so duduk la depan kolam, under open air.. but best gak… macam kat tropica pub plak.. huhu.. order la masing-masing dgn makanan pilihan. I mintak Kunang2 special noodle & at last, tukar dgn aqlul’s tomyam fried rice sbb aqlul tringin nak mkn bihun sup. I pulak mlm tu x lalu.. yang bestnye, the tembikai lychee sedap.. slrpppp…


Then raes contacted Taufikku, ajak keluar.. we all fetched him (ade tak dapat ikut) we headed to Orang Cyber Café @ Melati.. mm.. almost perfect place 4 gaming & surfing!! Dalam dekat 2 jam duduk ctu, tak sedar kat luar dah ujan lebat.. jam pukul 2 lebih pagi.

Naik la kereta… raes drive je tanpa tujuan.. mmg plan nak jalan2 tp ujan tak tau nak jalan mane… lalu sentul, ampang, rate2.. last2 aqlul came out with another idea.. g Bukit Langat… mmm… pagi2 buta kul 3 pagi g sana buat pe?? Huh.. nampak la KL yang maju… nasib baik tak nampak yang “lain”… huhu.. mase prking kat atas sana, a van sampai… ingat JAIS ke kan… risau gak walaupun raes ade, dewi tu perempuan, sorg2 plak… tgk2 group of teens keluar nak main bunga api.. huh… suspen je… then kitorang balik la.. sampai kat umah I exactly 5.05am.. cuci kaki n muka, then trus tidur…. Best gak deepavali eve kali ni.. :-)


2 comments:

arman said...

WAA!!! bestnyer blog yg ni..
very well organized..;)

rindu plak moment tu..
tp wat i'm hoping is jumper 'hantu' kat bukit langat tu..kuang2..=8)

aneway, pasni kalo free kite jalan2 ke negeri laen nak..in the whole day, kite pose kat kamera n then terus balik..so blog abg alif mesti penuh dgn gambar2 seorang diva...bukan senang nak dapat gambar ku..hoho

allifrashid said...

thanx 4 d compliments. huhu...
iyo la tu.. but why not kan.. kite jalan2 mcm dlu2... bile free nnt la k.. rite now bz skit.. mm.... tapi seronok la kan...